Cart
Checkout Secure
Gratis Levering Deskundig Advies

Blogs - Info over 3D Printen

Blogpagina 3dprinterklik.nl

Welke 3D Printer past er bij mij?

Vandaag de dag een 3D-printer kiezen, brengt heel wat vragen met zich mee. Het aanbod van kwalitatieve en betaalbare 3D-printers is afgelopen jaren enorm gestegen. Een 3D printer had enkele jaren geleden nog een kostprijs van rond de 15.000 euro. Nu zijn er reeds modellen onder de 500 euro op de markt met een even gunstige, professionele en industriële kwaliteit. De juiste printer kiezen, hangt sterk af van de prijs/kwaliteit en van uw wensen. Een desktop 3D-printer is een erg interessant apparaat geworden, niet alleen voor bedrijven en instellingen, maar ook voor consumenten.

Wij hebben een ruim aanbod van goedkope budget 3d-printers tot uitgebreide professionele 3d printers. Het is dus belangrijk om een 3d printer te kopen die aansluit bij uw behoeften. De printers in onze webshop kunnen worden vergeleken met elkaar aan de hand van een aantal simpele muisklikken. U verkrijgt een vergelijkingsoverzicht met alle specificaties van de door u gekozen 3D-printers of bijhorende filamenten (de 'inkt' van 3D printers).

Starter of Professional?

Of u nu een 3D-printer wil kopen voor thuis gebruik of in uw bedrijf, 3D&I heeft het allemaal in zijn gamma. U kan kiezen uit een zeer uitgebreid gamma. Voor iedere gebruiker hebben wij de perfecte 3D printer. Alle merken hebben wij in voorraad en kunnen wij daardoor zeer snel leveren. Service contracten zijn beschikbaar voor bedrijven. Ook alle reparaties gebeuren altijd binnen België.

 • WAT IS 3D-PRINTEN?

  3D-printers passen materiaal van laag tot laag toe. De besturing gebeurt door een speciale 3D-printersoftware. De basis hiervoor is een 3D-model dat kan worden geconstrueerd of gedownload.

  Een fundamenteel onderscheid in kwaliteit zit hem in de kleinste laagdikte van het model. Hoe dunner de laag, hoe fijner het oppervlak. Dat kan variëren tussen enkele micrometers en enkele millimeters.

 • WAARVOOR KOOP JE EEN 3D-PRINTER?

  De 3D-printer is veelzijdig. In tegenstelling tot massaproductie, kun je er ook individuele functionele onderdelen mee produceren.

  Vaak worden 3D-printers gebruikt door modelbouwers, hobbyisten, en bijvoorbeeld technologie-fanatici.

  Je kunt moeiteloos complexe modellen of reserveonderdelen printen.

 • WELKE 3D-PRINT METHODES ZIJN ER?

  Er zijn veel verschillende 3D-printmethodes. De meest gebruikte methodes voor thuis- en desktopprinters zijn FDM-printers, omdat deze relatief goedkoop zijn om te kopen en te gebruiken.

  FDM betekent: Fused Deposition Modeling.

 • WELKE MATERIALEN KUNNEN FDM-PRINTERS VERWERKEN?

  De populairste materialen voor FDM 3D-Printers zijn PLA, ABS en PETG.

  Er zijn nog veel meer materialen die voor deze printmethodes beschikbaar zijn, welke materialen je kunt gebruiken hangt van je 3D-printer af.

 • WELK MATERIAAL IS BETER? ABS OF PLA?

  Dat is moeilijk te zeggen. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen.

  Bij PLA is het voordeel dat bij de druk geen onaangename geuren ontstaan, en printen eenvoudig is.

  ABS heeft, in tegenstelling tot PLA een hogere temperatuurbestendigheid, en daardoor heb je een verwarmde bouwplaat of een verwarmde bouwruimte nodig voor de verwerking.

 • WELKE FILAMENTDIAMETER ZAL IK NEMEN?

  Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee diameters van het filament: 1,75 mm en 2,85 mm.

  Over het algemeen zijn er geen goede of foute diameters, elke 3D-printer heeft een andere filamentdoorsnee nodig. Welke je precies nodig hebt vind je in de beschrijving van het apparaat.

Dit vinden eerdere klanten van onze service.

Toegevoegd aan winkelwagen!
 Gratis Levering     30 Dagen Bedenktermijn    2 Jaar Garantie     Deskundig Advies Verzendkosten: €0,00 Verzendkosten: €0,00 Gratis snelle levering 30 Dagen bedenktermijn Altijd GRATIS Levering! Gratis Levering Deskundig Advies Gratis Levering Altijd GRATIS verzending! Altijd GRATIS verzending!